Ezt neked is ki kell próbálnod!

Dr. Relax


 

Valamilyen oknál fogva sokan vagyunk úgy, hogy visszasírjuk az óvodai délutáni alvást, pedig akkoriban mindig harcoltunk ellene. Na de kinek van ideje munka közben beiktatni egy kis sziesztát? Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki inkább felhajt egy kávét helyette, de az csak ideig-óráig segít. Így jött az ötlet, hogy délutánonként relaxálni fogok.

Gyakorlatilag bárhol lehetséges, ha van az embernek szabad tíz perce és el tud helyezkedni viszonylag kényelmesen.

Én személy szerint, már több féle relaxációt is kipróbáltam, és amik nekem a legjobban beváltak az a következő kettő volt. Az első a labdás módszer, mikor azt képzeli az ember, hogy egy apró puha labda halad végig a testén és annak nyomán testrészei ellazulnak. Ez nem csak fizikailag segít, hanem az agyat is rákényszeríti, hogy egy adott dologra koncentráljon, és ne kalandozzon el más  irányba.

A másikkal jóga órán találkoztam, ebben gyakorlatilag az oktató utasításaira figyelve lentről felfelé egyenként lazítjuk el testrészeinket. Nekem segített a koncentrálásban, mikor egyedül csináltam a gyakorlatot, hogy magamban ismételtem az oktató szavait. Persze még számtalan módszer létezik és az interneten hatalmas választék van módszerekből, relaxációs zenéből, vagy olyan videókból, ahol egy oktató beszél.

Szerintem a másik fontos kérdés a hely. Akármilyen kényelmes is az irodai székünk nem feltétlen szerencsés, ha ebben töltjük a pihenésre szánt időt. Otthon persze egyszerű, mert csak eldől az ember a kanapén vagy az ágyon (bár tudjuk ezek sem feltétlenül kényelmesek), de a munkahelyen kicsit nehezebb megoldani. Jó megoldás lehet egy Dr. Relax babzsákfotel, egyrészt nagyon kényelmes, másrészt abszolút mobilis bútor, tehát ha esetleg munkahelyet, irodát váltunk könnyen magunkkal vihetjük. Másfelől dekoratív eleme, igazi színfoltja lehet az irodának. Szerencsére egyre több cégnél jelennek meg az Y-generációs irodák, amikben tudatosan terveznek nyugodt, csendes pihenő tereket (legtöbbször babzsákokkal berendezve), ahol könnyűszerrel szakíthatunk időt egy kis relaxációra.

Tehát, ha elálmosodunk a délutáni órákban keljünk fel a székből mozgassuk kicsit meg magunkat, zárjuk be az ajtót és halkítsuk le a telefonunkat, hogy 10 percig lehetőleg senki se zavarjon minket. Aztán helyezkedjünk el kényelmesen babzsákfotelünkben és RELAXációra fel!

http://kenyelem.blogstar.hu/./pages/kenyelem/contents/blog/13465/pics/lead_800x600.jpg
ajándék ötletek,babzsák,babzsákfotel,design,kényelem,kreatív ötletek,lakberendezés,tanácsok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?