Az igazi mosoly Titka!

Dr. Relax

Születésnap, névnap, KARÁCSONY, évforduló, gyereknap, húsvét…

Véleményem szerint két ajándéktípus van:
1. Az igazi ajándék, mellyel tényleg meg akarjuk lepni szeretteinket, mellyel valódi örömöt szeretnénk okozni nekik.
2. Az alibi ajándékozás. Dezodorcsomagok, gyertyák és a különböző tisztálkodási, szépségápolási szerek…

Én az előbbiről szeretnék most kicsit beszélni.

Azoknak, akik leges-legközelebb állnak szívünkhöz, mindig a tökéletes ajándékot próbáljuk megtalálni. Hosszas keresgélés és családi „piackutatást” követően megtaláljuk az általunk „tökéletesnek” vélt ajándékot.  

Eljön a nap, mikor átadjuk az ajándékot. Szeretnénk, ha ajándékunk azt a hatást váltaná ki, melyet elképzeltünk.

Átnyújtjuk. Figyeljük az arcát. Kicsomagolja, meglátja, elcsodálkozik, majd ránk néz és elmosolyodik: „Köszönöm szépen! Ez nagyon szuper!”

Sokszor nem tudjuk eldönteni, hogy tényleg örül-e neki, tényleg tetszik-e neki. Esetleg valami másra számított, mást szeretett volna.

Az arc mindent elárul.

Az igazi és udvarias (hamis) mosoly között különbséget lehet tenni. Az emberek 60% általában ki tudja szűrni a hamis és az igazi mosolyt. Azonban izgalmi állapotban és érzelmi befolyás alatt ez még nehezebb feladat.  Na de lássuk is, mi a különbség a két mosoly között.

Igazi mosoly (B)

Az igazi mosoly sokkal több arcizmot vesz igénybe, sokkal több arcizmot dolgoztat meg. A száj elhúzódásán kívül, az igaz mosoly megdolgoztatja a szem körüli izmokat is, így a szem körül ráncok keletkeznek mosoly közben. A szemöldök kissé lejjebb csúszik.

Hamis mosoly – Bájmosoly (A)

A hamis mosolynál mi magunk kontroláljuk arcizmainkat. Az előbbihez képest csupán a szánkat tudjuk mosolyra húzni, a szem körüli izmokat nem. Ezeket az izmokat az akarat nem képes szándékosan összehúzni, nagyon kevesen tudják csak szándékosan megfeszíteni azokat.

Ha az utóbbit látod, akkor sem kell szomorkodni. A pillanatnyi érzelem megváltozhat. Lehet csak azért volt „udvarias” a mosolya, mert másra számított. Pár napon belül azonban rá fog jönni, mennyire tuti is az ajándékod ;)

AJÁNDÉKTIPP AZ IGAZI MOSOLYÉRT!

Én már találkoztam olyan ajándékkal, ami az esetek 98,9%-ban betalált, és az igaz mosolyt csalta az arcokra. Nem fogjátok kitalálni mi az! J

A Babzsákfotelek !

Na és miért? Mi az, ami olyan különleges egy babzsákban?

Akárhányszor ránézek egy babzsákra, mindig ugyan az jut róla eszembe. Egy kis bohóság, egy kis játékosság egy kis gyermekség.

A babzsákfotelek felidézik gyermekkori emlékeinket, gyermekeinkre emlékeztetnek, biztonságot, egy biztos pontot sugallnak.

Visszajelzések és saját tapasztalat alapján tudom, hogy a babzsákfotelek nagyon hamar a gyermekeink fellegvárává válnak. Ha rajtuk múlna, az egész napjukat ott töltenék. Játék, meseolvasás, mesenézés, kakaózás, délutáni szundi… hol máshol, mint a babzsákfotelben?! 


Anyu – Apu gyerekjátéknak találják egy ideig. Egészen addig, még ki nem próbálják: „Van felnőtt méret is?” Naná! Nem csak gyermekek kényelmi tárgyává, de a felnőttek mindennapjainak részévé is válik egy igazi babzsákfotel.

Válaszd Te is az „igaz mosoly” ajándékát! 

Ha tetszett a cikk oszd meg a barátaiddal is! 

Kép forrása: https://blog.bufferapp.com/the-science-of-smiling-a-guide-to-humans-most-powerful-gesture

http://kenyelem.blogstar.hu/./pages/kenyelem/contents/blog/21876/pics/lead_800x600.jpg
ajándék ötletek,ajándék tippek,babzsák,babzsákfotel,karácsonyi ajándék ötlet,karácsonyi ajándék tipp,kényelem,kreatív ötletek
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?