RELAXációs zenék

Dr. Relax

Gyakran hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy egy filmet nem csak a karakterek, színészek, az operatőrök teszik zseniálissá, de maga a film zenéje is. Pedig egy jó betétdal nélkülözhetetlen az igazán klasszis filmeknél. 

Egy jól komponált zene képes a film érzelmi töltetét még inkább megerősíteni és segíti a nézőt a filmben zajló események átélését. 

3 kedvenc zeneszerzőmet hoztam ma el nektek. 

Hans Zimmer - Ennio Morricone - Ludovico Einaudi

Ennio Morricone

Mit is mondhatnék. Ötször jelölték Oscar díjra, míg végül az éven (2016), 87 éves korában végre (megérdemelten) megkapta a legjobb eredeti filmzenéért járó Oscar díjat az Aljas nyolcas című filmhez komponált dalbetétért. 

Ennio Morricone - Aljas nyolcas

Ennio Morricone - A Profi

Ennio Morricone - Volt Egyszer Egy Vadnyugat

Hans Zimmer

Egy újabb zseniális figura. Természetesen Ő sem maradhatott le az Oscar díjról. 1995-ben Az oroszlánkirály betétdaláért kapta meg a Legjobb filmzenéért járó díjat. Olyan nagyszerű filmeknek komponált zenéket mint: A Karib-tenger kalózai, Pearl-Harbor - Égi Háború, A Sólyom végveszélyben, A Da Vinci-kód. Vagy ha a frissebbekből kellene sorolnom akkor: Interstellar (Csillagok Között), Inception (Eredet).  

Felesleges, hogy tovább taglaljam mennyire is jók a zenéi, inkább hallgassátok meg: 

Hans Zimmer - Interstellar

Hans Zimmer - Inception

Hans Zimmer - Gladiator

Ludovico Einaudi

Nem kimondottan filmzeneszerző, azonban egyik filmzenéje mellet mégsem mehetünk el szó nélkül: Életrevalók (Intouchables). Aki még nem látta a filmet, annak kötelező.

Nem csak az Életrevalók betétdalának elkészítése miatt vált ismerté. Az olasz úriember korunk egyik legjobb zeneszerzője és zongoraművésze. Kattints rá a képekre, és bizonyosodj meg magad róla: 

Ludovico Einadui - Intouchables (Una Mattina)

Ludovico Einaudi - Una Mattina

Nem maradt hátra más, minthogy betöltsétek a zenéket, hátradőljetek babzsákfoteletek kényelmébe, és élvezzétek a jobbnál jobb zenéket. Jó RELAXációt kívánok! 

http://kenyelem.blogstar.hu/./pages/kenyelem/contents/blog/25851/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?