Színek hatásai lakásunkban

Dr. Relax

Egyre tudatosabban élünk. Egészségesebben táplálkozunk, többet mozgunk és jobban odafigyelünk magunkra. Ez a tudatosság kezd lassan kiterjedni a tudatos színválasztásra is. Legyen szó a szobának a faláról, egy pulcsiról vagy épp bútordarabjainkról. Hogy könnyebben menjen a babzsákfotel színének kiválasztás, összegyűjtöttem és párosítottam egyes színeket azok hatása és egymáshoz való illeszkedésük szerint. Kellemes olvasgatást kívánok :) 

Citrom

Gyakran vagy fáradt és rossz a kedved?

Mindennapos stressz, mindennapos fáradtság. Itt az ideje, hogy beszerezz egy eredeti Dr.Relax Babzsákfotelt. A sárga szín aktiválja a szervezetet és segít a fáradtságérzet enyhítésében.

Sárga színű babzsakfoteleknek meleg és élénkítő hatásuk van. A sárga szín és a babzsákfotel kényelmének kombinációja igazán pozitív hatással van az emberi szervezetre. A sárga szín a természet színe, regenerálja az elfáradt idegeket és jobb kedvre derít.

Fehér

A fehér szín eleganciát, dominanciát és az egyszerűséget tükrözi. Hasonlóan, ahogy a Dr.Relax Babzsákfotelek, a fehér szín tökéletességet, büszkeséget és örök életet szimbolizál.

Kék színre festett szobában és terekben élénken és világosan hatnak a fehér és világos színű babzsákok. Nem kell lemondani erről az elegáns darabról annak ellenére sem, hogy a fehér szín gyorsan koszolódik, hiszen a dupla huzatnak köszönhetően könnyen levehető és mosható.

 

Fekete

Fekete színű babzsákokkal igazán nem foghatsz mellé, hiszen ahogy a ruháknál, úgy a bútorzatnál is egy semleges, mindenhez passzoló színről beszélhetünk. Fehérrel kombinálva elegánsan és rejtélyesen hatnak. Kék színnel kombinálva igazán decensen hatnak a fekete babzsákfotelek.

Alakítsd ki saját jin-jang sarkodat otthonodban. Kombináld a fekete és fehér babzsákfoteleket, hogy igazi összhangot teremts.

 

Kék

Értelem, intelligencia, végtelen ég, béke és nyugalom. Ilyen jellemzőkkel hova máshova lehetne elhelyezni a kék színű babzsákoteleket mint egy meditációs vagy relaxációs szobába?! Egy sárga színűre festett szobában meleg és élénk összhatást kelt.

 

Narancssárga

Duplán jó hatással lehet ránk nézve. Egyrészt a babzsák kényelme segít a minőségi pihenésben, másrészt a narancssárga szín szabadságra és mozgásra ösztönöz bennünket. Így a megfelelő mennyiségű és minőségű pihenés mellett, plusz ösztönzést kapunk a mozgásszegény életmód elkerülésére. (na persze attól még nem leszünk egészségesek, hogy egész nap egy narancsot bámulunk, mozogni is kell! :) ) Sportolás után pedig ismét bedőlhetünk narancssárga színű babzsákunkba, hiszen a narancs színnek izomlazíto, görcsoldó hatása is van.

 

 

 

 

Piros

Az igazi optimistáknak! A piros színt az optimizmussal a bátorsággal, az odaadással és szerelemmel kapcsolják össze. Egy piros színű babzsákfotelben ülve nem csak kényelmi szintünk szökik a magasba, de önbizalmunk és a világról alkotott pozitív képünk is javul. Kék alaptónusú szobákba remek választások a piros és bordó babzsákok.

Zöld

A kreatívok és egyéniségek színe, azoké, akik szeretik az újdonságokat és bátrak. A természet egyik alapszíne, így nem is csoda, hogy nyugtató hatással bír, csökkenti a fáradtságot és segít ellazulni. Piros színnel és annak árnyalataival kombinálva igazán remek hatást érhetünk el.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

 

http://kenyelem.blogstar.hu/./pages/kenyelem/contents/blog/26057/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?