Hogy üljek a babzsákban?

Dr. Relax

Hogyan üljek a babzsákfotelben? 

 

A képlet egyszerű:

Fogj egy derékszögű vonalzót illetve egy körzőt. Keresd meg a babzsákod mértani közepét, szúrd bele a körződet és rajzolj egy csípőméreted átmérőjének megfelelő sugarú kört. Ahová ezt a kört megrajzoltad, oda kell ülnöd.

                Mielőtt bárki körzőt ragadna és elkezdené szétdöfködni a babzsákfoteljét, le kell szögezzem, hogy nem létezik egyetlen egy tökéletes pozíció. Pont ez a jó a babzsákfotelben, hogy kismillió pozitúrát tudsz felvenni úgy, hogy az mind szuper-kényelmes legyen.

                Persze ahhoz, hogy ezeket a szuper-kényelmes pozíciókat fel tudd venni, adok egy két apró tippet, átadatom tapasztalatainkat, hogy hogyan is érdemes mindezeket megtalálni.

                Felnőtt babzsákjaink között jelenleg 3 típust találsz: Comfort, Basic és a Párna. Mindegyik típusnak megvan a sajátossága, ezért külön-külön nézzük meg őket.

Dr.Relax Comfort BabzsákFOTEL

Kezdjük a kedvencemmel, a Dr.Relax Comfort típusú Babzsákfotelekkel. Ennek a babzsáknak az a jellegzetessége, hogy olyan mint egy fotel. A formáját úgy fejlesztettük és alakítottuk ki, hogy a beleülést követően a gyöngyök felcsússzanak a hátad mentén egészen a nyakadig, ezzel kényelmes támaszt adva mint a hátadnak, mint pedig a nyakadnak.

-          Sokan sajnos az alap ülési pozíciót is rosszul veszik fel. Túlságosan is a babzsákfotel szélére ülnek, emiatt nagyobb több gyöngy csúszik a hátuk mögé, mint amennyi kellene, és ennek köszönhetően csak félig ülnek rajta. Ezért mielőtt beleülnék, a Comfort típusú babzsákot a csücskénél fogjuk meg, rázzuk fel annál fogva, majd üljünk bele a körkörös rész közepébe (lsd. képen)  

-          Bátran dőlj hátra, nem fogsz vele hanyatt esni mint egy irodai forgós székkel :)

-          Fektesd el a háttámlás részére és feküdj végig rajta hason fekvésbe vagy hanyattfekvésbe (akár ketten is elfértek)

-          TOP: Comfort babzsákfotel + Puff. Személyes kedvencem ez a párosítás. Hagyományos módon beleülök a babzsákba, feldobom a lábam a puffra, és indulhat a full relax.

 

Dr. Relax Basic típus – A hagyományos babzsákalak

-          Hasonlóan a Comfort típushoz, itt is az alap ülési pozícióhoz rázzuk fel a babzsákfotelt és üljünk be nagyjából a közepében. Itt a háttámla nem fog egészen a nyakunkig feljönni, azonban derekunkat kiválóan támasztja.

-          Az alul található pár kép jól illusztrálja, hogyan ülhetünk a Basic típusú babzsákban, de igazából csak a képzelet és a hajlékonyságotok szab határt ;) Ami fontos, ha kicsit úgy érzitek lecsúsztok vagy nem megfelelő a pozíció, rázzátok fel a babzsákot, és újra üljetek bele.

Dr. Relax Párna típus – A Sokoldalú Óriási Párnaágy

  

-          Alváshoz, meditáláshoz, filmezéshez, zenehallgatáshoz, videójátékokhoz és még sorolhatnám mi mindenhez kiváló.

-          És, hogy miért sokoldalú? Lapjára fektetve, vagy oldalára állítva is remek lehetőségeket biztosít számodra a kikapcsolódáshoz. Csak nézd meg a képeket és rögtön rájössz mennyi féle-fajta pozíciót vehetsz fel. És ez még nem az összes! Ha Dr.Relax Párna típusú babzsákfoteled van vagy lesz, hamar felfedezheted őket. Hajrá! ;)

http://kenyelem.blogstar.hu/./pages/kenyelem/contents/blog/27731/pics/lead_800x600.jpg
babzsák,babzsákfotel,kényelem,kreatív ötletek,lakberendezés,tanácsok
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?